Acords de Govern més transparents

C. Catalan

A opengov.cat celebrem que els Acords de Govern originals amb signatures i segells ja estiguin disponibles al Portal de la Transparència de la Generalitat. No tenen el costum que consti en quin moment s’actualitza la informació, així que l’anem revisant de tant en tant. Ara ens hem dut una sorpresa molt agradable perquè havíem reclamat la publicació d’aquests documents originals a cada diputat/da que vam entrevistar pel nostre web durant l’elaboració de la Llei de Transparència.

La raó per aquesta petició de fer públics els Acords de Govern tal qual es signen sorgeix als inicis d’aquest projecte. Preparant la història Alçarem la caça: 627 euros per reunió? descobrim la distància que pot haver entre l’Acord que es signa:

AcordGovernDietesREAL

i la nota (de premsa) sobre l’Acord que es fa pública. Encapçalament:

AcordGovernDietesPremsaTOP

i pàgina 4:

AcordGovernDietasPREMSA P4

Amb data d’avui estan disponibles els Acords de Govern des del 3 de juny de 2014. Tant els actuals com els anteriors els podeu continuar trobant en format “nota de premsa” en el web del Govern, on sembla que no cal publicar els originals.

L’Acord de Govern que us hem mostrat fa referència a d’altres anteriors, de 1994 i de 2001. Tenim l’esperança que el Portal de la Transparència faci honor al seu nom i vagi publicant documents originals anteriors al juny de 2014, enrera i més enrera i més enrera, fins arribar tots els Governs de Jordi Pujol.

Tanmateix, tot i que estem contents de veure publicats les imatges dels originals amb segells, signatures i marques de bolígraf, demanem que es publiquin també els Acords de Govern en format de text reutilitzable per poder fer-hi cerques de text. Si no, les informacions queden enterrades dins els PDFs.

Crédit de la fotografia: Christian Schnettelker a Flickr.