Ajuntament Bcn 1 – Generalitat 0

C. Catalan

En la competició per una major transparència, on fins ara semblava que s’estava pilotejant, l’Ajuntament de Barcelona -i el seu preparat equip, que porta anys d’entrenament- li acaba de fer un bon gol a la Generalitat de Catalunya.

Per primera vegada, hem pogut veure en una mateixa pàgina web els noms d’alts càrrecs d’una institució pública amb el seu sou al costat i descarregar-nos la informació en un fitxer en format reutilitzable! També estan les agendes diàries de l’alcaldessa, dels tinents d’alcaldia i les dels regidors. Això sí, només les dels regidors membres de Barcelona en Comú.

Finalment, Transparència de l’Ajuntament de Barcelona comença a fer honor al seu nom i ens n’alegrem molt.

A primer cop d’ull, al tenir la informació accessible, sorpren que per llei els regidors caps de grup municipal cobrin  8000 euros més per any (92.000) que els regidors del partit que va guanyar les eleccions, tot i que tant ells, com els de ERC i les CUP renuncien a part d’aquest sou. (cliqueu a la i per tenir informació detallada)

L’altra sorpresa molt agradable ve per la transparència en la contractació pública. Durant el mandat de l’ara desapareguda Convergència i Unió, el màxim nivell de detall que podíem aspirar a conéixer era aquest:

Selection_114Ara disposem del detall de la contractació menor per ens instrumentals: una transparència mai vista.

Mentrestant, a la manca de Govern a la Generalitat de Catalunya, s’afegeix la nova retallada en transparència que suposa el haver deixat de publicar al seu Portal els Acords de Govern originals dels quals parlavem uns mesos enrera.

 

Foto per Jabby1

Leave a Reply